Събота, 25 Май 2024 г.

Национално шахматно турне "Асеневци" в Силистра

Силистра ще бъде домакин на едно от най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне "Асеневци".

Събитието ще се проведе под патронажа на Общината Силистра на 20 септември.

От 15.30 часа откриване на площад "Свобода" в центъра на Силистра.

Турнето преминава през 30 града из цяла България. То се организира от Шахматен клуб "Асеневци" - Велико Търново. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да даде възможност всеки желаещ да тренира безплатно.

Многократният шампион на България и професионален треньор Даян Нинов ще разкаже на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с правилата на играта. Предвидени са отборни игри, които ще поставят на изпитание бързината, концентрацията, креативността на състезателите, както и индивидуални съревнования с въпроси.

В 16.30 часа ще започне сеанс на едновременна игра срещу Даян Нинов и Донка Шивачева. Тя е многократна шампионка на България във всички възрастови групи и вицеевропейска шампионка за момичета, бронзов медалист на Европейско първенство при жените, активен треньор и състезател.

Победителите ще получат атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и др. Всички участници ще се сдобият с ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.

На финала ще се проведе турнир, а успешно преминалите през този етап от обучението ще получат сертификати. В проявата може да участва всеки желаещ, без значение на колко години е и дали може да играе шахмат.

Facebook коментари