Събота, 20 Април 2024 г.

Силистренска фирма стана спонсор на 11-то Дунавско барбекю

11-то Дунавско барбекю събра средства в подкрепа на децата на Русе

То бе организирано за 11-та поредна година от Ротари клуб "Русе-Дунав, като основна кауза беше да се съберат средства за осъществяване на проекти на клуба


Събитието събра представители от Ротари кубове от Русе, София, Габрово и Гюргево и отчете приход от близо 5 000 лева, съобщи Дарик. Средствата ще бъдат изразходвани за подобряване на здравната, образователната и социалната среда на децата в Русе.

Президентът на клуба домакин Виктор Славов отправи приветствие към присъстващите и разказа за осъществените през годините проекти. Кметът на община Сливо Поле Валентин Атанасов, на чиято територия се състоя събитието също приветства гостите. Те бяха поздравени и от местни, детски състави.

В надпреварата за най-добре приготвена скара се включиха 9 отбора. Майсторите на барбекюто приготвиха сочни кюфтета, карначета, ребърца, наденички, зеленчуци. Имаше и традиционни румънски мичита, както и печен шаран.

Журито, съставено от гости на събитието, подреди участниците в няколко категории, сред които "Мезе за бира", "Екстра предястие", Здравословна кухня", "Начинаещи кулинари".

Най-голямо вълнение предизвикаха търговете на две огромни кошници с деликатеси, предоставени от спонсорите на събитието, "Надежда – М" – гр.Бяла и "Актуал" – гр.Силистра. Присъстващите сами решиха да наддават и за един от приготвените от отборите специалитети – дунавски шаран на жар.

Основен спонсор на събитието, за поредна година беше ресторант "Рибарска среща" – с.Ряхово.

Набираните през годините средства от Дунавското барбекю, са направили възможно осъществяването на множество проекти на Ротари клуб "Русе – Дунав", сред които: изграждане на сензорна стая в Детска градина "Русалка", поставяне на уреди за пречистване на въздуха в две детски градини в Област Русе, изграждане на по-детска площадка в Ясла №4, изграждане на многофункционална спортна площадка в Български лицей в гр.Кишинев - Молдова, подобряване на условията за спорт и образование в множество русенски училища.

Снимка: Дарик

Facebook коментари