Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Оставиха за постоянно в ареста мъж осъждан 10 пъти за измама

Съдът в Добрич уважи искането на Районната прокуратура и определи "задържане под стража" за 49-годишен мъж от Провадия, обвиняем за три измами в търговски обекти в града

Съдът в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража, спрямо 49-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за две измами и опит за измама в търговски обекти, при които са нанесени имотни щети, извършени при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.

"Дистрибуторът на тютюневи изделия" - измамникът, който обра магазини в няколко града

Мъжът е задържан на 13 септември 2023 година, като с постановление на наблюдаващия случая прокурор срока на задържането e удължен до 72 часа. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем били извършени в периода от 8 до 13 септември. Н.А. влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В два от магазините успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.

В хода на разследването станало ясно, че 49-годишният обвиняем действал по тази схема на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Той е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.
Определението на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Facebook коментари