Събота, 20 Април 2024 г.

Проект "Активни" вдъхновява все повече младежки инициативи

С нови инициативи се обогатява непрекъснато Международната младежка кампания "16 дни активни", част от проект "Активни", финансиран по програма Еразъм+. Тя се реализира в България (Силистра и Тутракан), Испания, Италия и Португалия с над 200 преки участници и поне още толкова онлайн участници.

Кампанията обединява младите хора, като им дава възможност да участват с идеи и личен труд в инициативи за опазване на природата, облагородяване на градската среда, придобиване на познанията за демократичните процеси. Инициатори са 16 младежи от четирите държави, които в началото на тази година бяха обучени как да насърчават младежката активност на лагер в Сицилия. От своя страна те обучават 60 свои връстници и така постепенно разширяват кръга на активните млади хора в своите страни.

През септември младежите от Силистра и Тутракан се включват в дейности за почистване на градски и природни региони на 13-ти и 16-ти септември. По повод 15-ти септември, Международен ден на демокрацията (ООН) младежите от Португалия (Лисабон) организират дискусионна среща за принципите на демокрацията. На 18-ти септември студентите от Русенския университет, филиал Силистра, ще открият изложбата "Четенето в бившите социалистически страни", предоставена от Фондация "Софийска платформа" и ще участват в дискусии по темата.

Facebook коментари