Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Детски конкурс за рисунка "ПРИКАЗКИ С ПОУКИ – П(Р)ОЧИТ НА ДОБРОТО" в Силистра

В Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра се проведе вълнуващо събитие - церемонията по награждаването на малките художници, участвали в детския конкурс за рисунка "ПРИКАЗКИ С ПОУКИ – П(Р)ОЧИТ НА ДОБРОТО".

На събитието присъстваха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, заместник-кмет "Хуманитарни дейности" в Община Силистра г-жа Мария Недялкова и представител на евродепутат Емил Радев г-жа Елица Тодорова.

През месец юни, с подкрепата на евродепутат Емил Радев, Регионална библиотека "Партений Павлович" обяви общински конкурс за детска рисунка "ПРИКАЗКИ С ПОУКИ – П(Р)ОЧИТ НА ДОБРОТО". Този конкурс бе създаден с цел да стимулира въображението, творческата активност и интереса на учениците към книгите, както и да насърчи техните навици за четене. Важната мисия на конкурса бе да провокира младите художници да изразят чрез изкуство своите познания, идеи и емоции, личните си виждания за света на приказките и силата на доброто. Освен това, конкурсът имаше за цел да насърчи учениците да ценят добродетелите и чрез своята креативност да бъдат "посланици на доброто". Не на последно място, идеята бе да стимулира учениците да посещават библиотеката през свободното си време през ваканцията и да четат повече книги.

Общо 59 деца на възраст от първи до четвърти клас се включиха в конкурса, представяйки своите творби. Журито имаше трудната задача да оцени рисунките и да избере творбите, които ще бъдат наградени.

Победителите в първата възрастова група са:

I –ва награда: Денислав Бачев
II - ра награда: Божидара Ивелинова Димитрова
III –та награда: Жаклин Галинова Съботинова
Поощрителна награда: Крисия Владимирова Иванова

Победителите във втората възрастова група са:

I –ва награда: Сияна Мирославова Димитрова
II - ра награда: София-Елисавета Илкова Илчева
III –та награда: Ивет Христова Куртева
Поощрителна награда: Ива Цонко Цонева

Всички участници в конкурса получиха грамоти и подаръци.

Рисунките, които децата избраха да нарисуват и представят, включваха приказки като "Дядо и ряпа", "Трите прасенца", "Лисицата и гроздето", "Златното момиче", "Лъжливото овчарче", както и много други.

Съобщенията от детските творби се фокусираха върху важни уроци за добротата, човечността и приятелството. Децата ни напомниха за необходимостта от солидарност, разбирателство и обединени усилия, които могат да ни помогнат да постигнем желаните резултати.

Регионалната библиотека "Партений Павлович" и Община Силистра се гордеят с младите художници и техните таланти. Събития като този заздравяват връзката между четенето и изкуството и насърчават младите хора да продължават да създават и да изразяват своите виждания и идеи чрез изкуството.

Facebook коментари