Събота, 30 Септември 2023 г.

Глобиха румънци с пазарната стойност на автомобилите, с които превозвали мигранти

Осъдиха четирима румънски граждани, които незаконно са превозвали мигранти през страната. На всеки един от тях е наложено наказание по една година и девет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от четири години, както и глоба в размер на по 4000 лева за всеки.

На всеки от четиримата бе наложена и глоба в размер на по 15 750 лв. (общо за четиримата 63 000 лв.), представляваща пазарната стойност на използваните за извършване на престъплението три автомобила, които не са тяхна собственост.

Д. А., Д. К., Ф. К. и Т. Т. са осъдени за това, че на 24 август в Прохода на Републиката, на територията на общ. Велико Търново, подпомогнали 16 чужденци, от които 3 непълнолетни лица, граждани на Сирия, да пребивават незаконно в страната. Деянието било извършено чрез използването на три моторни превозни средства (лек автомобил "Рено Еспейс", лек автомобил "Мерцедес Е220" и лек автомобил "БМВ"), с цел да набавят за себе си имотна облага и по начин, опасен за живота на част от лицата, които са били превозвани и в багажник на автомобил. Освен това деянието е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – полицейски служител от сектор ПП при ОД МВР Велико Търново, подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лекия автомобил "Рено Еспейс". Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново, споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди.

Facebook коментари