Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

И плажът на Тутракан на река Дунав незаконен, но необходим

В горещите летни дни прохладните води на река Дунав и обособената пясъчна ивица след падане нивото на водите са примамливо място за тутраканци и техните гости.
Да, всички знаят, че това е незаконен плаж, че има забрана за къпане със специална заповед от Общината, че има и забранителни табели, че няма спасители, че е опасно, че не минава година без жертва, но…хората казват, че търсят прохладата тук след като не са успели да стигнат до морския бряг. И са доволни в известна степен, въпреки че няма условия за истински плаж.
Дават и идеи… на местните управници – за обособяване на нормален плаж, с разрешителен режим и всички плажни екстри, така че и той, плажът, да бъде нещото, което може да привлече т.нар туристически поток.
От Общината любезно дават отговор на подадената идея – разработват се проекти за крайбрежния Дунавски парк, които ще направят това място много по-красиво и привлекателно за всички. За съжаление от години спасители така и не могат да се намерят. Правоспособни. Администрацията осигурява от своя бюджет средства за обучение на спасител, но досега желаещи не са се явили. Толкова.
Лято е. Река Дунав… Пясъчни коси… Плаж… Незаконно-законен…

Калина ГРЪНЧАРОВА

Facebook коментари