Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Кметът на Тутракан посрещна посланичката на Куба

Кметът на Община Тутракан посрещна в кабинета си Нейно превъзходителство г-жа Мариета Гарсия Хордан - посланик на Куба и председателят на Националния съюз на трудовопроизводителните кооперации г-н Божидар Станчев, зам. председателят доц. д.н. Владислав Лазаров, г-н Георги Милчев, член на УС на НС на ТПК и инж. Веселин Дечев - РС на ТПК-Силистра, съобщиха от местната власт в социалната мрежа.

Посещението е по покана на д-р Стефанов и е свързано с честването на 107-та годишнина от Тутраканската епопея. В изключително приятелска атмосфера премина разговорът. Н.пр. -жа Хордан прояви интерес към икономиката на Тутракан, към евентуални инвестиции от взаимен интерес. Тя изтъкна традиционно добрите приятелски отношения между двата народа и сподели, че в Куба още помнят българските продукти. Д-р Стефанов разказа за историята на лодкостроенето в Тутракан и за съвременното производството на лодки и яхти.

Любопитно бе г-жа Хордан да разбере, че единствената фирма на Ватикана се намира в нашия град. Беше обсъдена възможността за нова делова визита на посланичката в най-близко бъдеше и задълбочаване на деловите контакти.

Facebook коментари