Сряда, 29 Май 2024 г.

Танцовата формация при НЧ "Ламбриново-2013" с престижни награди

Танцовата формация при НЧ "Ламбриново-2013" с нови престижни награди

VIII-я Международен музикален и танцов фолклорен фестивал "ЕТНО РИТМИ" 2023 приключи. Великолепно представяне по време на фестивала направи Танцовата формация при НЧ "Ламбриново-2013" с художествен ръководител Маргарита Господинова.

Във фестивала в рамките на 5 дни в КК "Златни пясъци" се представиха над 2 000 танцьори и певци, представители на различни възрасти. Представените програми бяха на творчески състави от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Литва, Молдова, Косово и други. При такава голяма конкуренция танцовият състав на читалището получи диплом и статуетка за отлично представяне.

През последните години все повече млади хора, живеещи в селото се включват в инициативите и изявите на читалището и го представят на различни местни и национални културни събития.

По време на фестивала своя рожден ден отбеляза един от дългогодишните талантливи танцьори в различни танцови формации Галин Господинов. Той и цялото му семейство подкрепят изцяло работата на читалището. С пожелание за здраве и сбъднати мечти към него се обърнаха неговите приятели и колеги от танцовия състав и читалището.

Специални благодарности за достойното представяне и извоюваната награда от танцовата формация изказа председателят на читалището Николинка Горанова, която също е любител- танцьор. Тя пожела на танцьорите здраве, лично щастие и много творчески успехи!
Само да отбележим, че през тази година читалище "Ламбриново-2013" отбеляза своя 10-годишен юбилей. По този повод то направи две прекрасни книжни издания "Пъстра добруджанска трапеза"- с рецепти и "Кратка история на НЧ "Ламбриново-2013".

Йордан Георгиев

Facebook коментари