Неделя, 28 Май 2023 г.

ВМРО издигна местният си лидер Милен Пенчев за кмет на Силистра

Лидерът на ВМРО и кандидат президент Красимир Каракачанов посети днес Силистра за да може лично да издигне и подкрепи настоящият заместник кмет по финансите на община Силистра Милен Пенчев за кандидат кмет.
Познаването на всички проблеми в общината и екип от професионалисти са козовете на кандидата за кметския стол в добруджанската община.
Пенчев набеляза и приоритетите си в работата като кмет, ако заслужи доверието на силистренци:
1. Стопяване на финансовия дефицит на общината Това щяло да стане чрез преструктуриране на местните дейности и драстично оптимизиране особено на извънучилищните дейности.
2. Работата по инфраструктурни проекти – моста Силистра – Кълъраш
3. Трансграничното сътрудничество
4. Привличане на нови инвеститори, които да открият нови работни места
5. Подпомагане на местния бизнес за спечелване на проекти.
6. Заплащането на такса битови отпадъци, не на промил от данъчната оценка, а за количество отпадък
7. Подпомагане на културата и спорта, чрез механизъм за отчисление от фирмите, които печелят търгове и обществени поръчки на територията на общината.
"Ще работя за увеличаване на заплатите и драстично намаляване на т. нар. Граждански договори, по линия на които на година общината плаща около 120 000 лева", съобщи Милен Пенчев.
С 200 000 лева ежемесечно се налагало на общината да дофинансира местните дейности.
До дни от партията ще обявят листата си за общински съветници, но тя ще е пълна само с професионалисти в областта си, подчерта кандидат кмета.
Той обяви и кандидата си за зам. кмет по финансите - Костадинка Димитрова, дългогодишна началничка на дирекция "Бюджет и финанси" в общината.
На пресконференцията бяха съобщени и кандидатите за кметове на двете най-големи силистренски села – Айдемир и Калипетрово.
За Айдемир е настоящият директор на училището в село Брадвари Валери Тодоров, педагог по образование . Той не е от самото населено място , но от 20 години живее там
В Калипетрово ВМРО издига дългогодишния директор на СОУ "Н.Й. Вапцацаров" Димитър Плугаров.

Facebook коментари