Неделя, 06 Декември 2020 г.

Полицейската хроника в Силистренско през почивните дни

От ОДМВР – Силистра съобщиха за регистрираните произшествия на територията на област Силистра през почивните дни:

Крадец е заловен от полицията тази нощ в Силистра. 25-годишният Б.И. бил засечен в момент, когато опитвал да открадне радиокасетофона и акумулатора на товарен автомобил "Фолксваген Транспортер", паркиран по ул. "Петър Бояджиев" в областния град. Задържан е за 24 часа, срещу него е образувано бързо производство.

Златни накити и 1500 лв. са откраднати от апартамент в Силистра. Престъплението е извършено в периода 11-13 август, като крадецът е проникнал през незатворен прозорец на санитарно помещение в жилището, намиращо се на първия етаж. Образувано е досъдебно производство.

Оставен без наблюдение открит огън станал причина за пожар в стопански двор в село Калипетрово вчера около 17.45 часа. Преди огнеборците да загасят пожара, изгорели 100 бали люцерна и 20 бали слама.

80 кв. м покрив на стопански навес са изгорели при пожар в село Секулово около 02.40 часа в събота. Огнеборци от РС "Пожарна безопасност и защита на населението" – Дулово са загасили пожара, причинен от късо съединение.

Пак късо съединение е причината за друг пожар, възникнал в събота около 17.45 часа в село Цар Самуил. При него са унищожени ел.инсталация и акумулатор на лекотоварен бус "Рено".

Още два пожара – в ел.табло в Силистра и в сметище в село Калипетрово, са гасили огнеборците през почивните дни. Предотвратени са материални загуби.

Facebook коментари