Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

ЦИК назначи Общинска избирателна комисия в Силистра

С решение 213 от 12 август на ЦИК е назначила Общинска избирателна комисия в община Силистра за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г.
В Централната избирателна комисия от кмета на община Силистра са постъпили писмени предложения от местните ръководства на политическите партии и коалиции за състав на ОИК. Представени са всички изискуеми документи по чл. 30, ал. 2 и 3 от ИК и Решение № 30 от 18.07.2011 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 5.08.2011 г. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на броя и поименния състав на Общинската избирателна комисия в община Силистра. Не е постигнато съгласие по предложението за член на ОИК в община Силистра от квотата на "Синята коалиция".
Предвид изложеното Централната избирателна комисия Назначава Общинска избирателна комисия в община Силистра, област Силистра, в състав от 17 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мирослава Красимирова Червенкова от ГЕРБ;

Зам.-председател: Румяна Георгиева Петрушева от БСП;

секретар: Пепа Денева Георгиева от ДПС;

членове:

от квотата на ГЕРБ:

Петя Георгиева Куртева

Теодора Павлова Тодорова

Ралица Йорданова Великова

Милен Милков Стоянов

Калоян Димитров Нейков

Ивелин Иванов Георгиев

Ваня Желева Маринова-Анифрани

От квотата на БСП:

Димитър Атанасов Димитров

Никола Иванов Неделчев

От квотата на ДПС:

Урал Емин Чакър

Нурхан Юсуф Акиф

От квотата на АТАКА:

Здравка Любенова Димитрова

От квотата на НДСВ:

Виолета Николаева Велева

Поради отсъствието на представителя на СДС на преговорите "Синята коалиция" не можа да даде легитимно предложение за член на комисията. Това остана да се решава от ЦИК. От нейното решение става ясно, че квотата на коалицията ще се представлява от Даниела Стоянова Иванова, която е член на СДС.
ОИК-Силистра встъпва в правомощията си на 19 август 2011 г.

Facebook коментари