Четвъртък, 28 Септември 2023 г.

Посланикът на Република Куба посети Елика Груп в Силистра

Посланик на Република Куба в България, Н.Пр. г-жа Мариета Хордан, посети Елика Груп в Силистра.

Г-жа Хордан е в региона за първи път, по покана на кмета на Община Тутракан, д-р Димитър Стефанов, за тържества по отбелязване на Тутраканската епопея. По покана на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, тя посети Елика Груп, заедно със семейството си, с председателя на НС на ТПК г-н Божидар Станчев и зам.-председателя доц. Владислав Лазаров.

Целта на посещението е опознаване на региона и представяне на сфери на взаимодействие от обществен и бизнес интерес.

В Елика Груп, г-жа Хордан се запозна с технологии за обработка на семена и белене на слънчоглед. За целта делегацията посети модерните производствени бази на компанията, запозна се с иновативните технологии при обработка на метал и при производство на яхти. Представено бе производството на луксозни яхти OMAYА и състезателните яхти MARLIN от композитни материали.

Г-жа Хордан изрази задоволството си от видяното и се впечатли от технологичното ниво на Елика Груп. Тя отправи покана към компанията да посетят Хавана и да се запознаят с бизнеса на Куба.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кметът г-жа Мария Недялкова, връчиха протоколни подаръци на г-жа Хордан и отправиха покана към нея да посети отново Силистра.

Facebook коментари