Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Нов високоскоростен път в Румъния ще стига до Силистра

Заповед за стартиране на предпроектното проучване (ППР) за експресния път "Трансрегио Галац-Браила-Слобозия-Драйна-А2-Кичиу-Силистра" беше подписана от министъра на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну.

Проектът представлява важна инвестиция в транспортната инфраструктура в Източна и Южна Румъния. Той ще се финансира чрез Оперативна програма "Голяма инфраструктура" 2014-2020 г., със срок за изпълнение 210 дни, считано от датата на заповедта за започване на предоставянето на услуги.

ППР и експертните проучвания ще бъдат изпълнени в рамките на 7 месеца. След този период ще бъде избран най-добрият вариант за трасето на пътя, включително мостове, проходи и обходни пътища.

Скоростният път ще има около 150 километра и четири ленти. Той ще свързва градовете Галац и Силистра, като ще се превърне в важна връзка между Източна и Южна Румъния.

Реализацията на ППР, експертните проучвания, одобренията и други процедури ще струва 20 милиона леи. Средствата ще бъдат осигурени от Оперативна програма за голяма инфраструктура (POIM).

Facebook коментари