Вторник, 27 Февруари 2024 г.

8 пациенти от Румъния вместо 17 очакват българските болници

Директорът на дирекция "Лечебни дейности" в Министерство на здравеопазването д-р Лучия Добрева - част от щаба, сформиран министъра на здравеопазването по повод случилото се във Румъния - сподели за БНР:
"По отношение на пациентите, които очакваме, броят им вече е от 17 стана на 8, тъй като от Европейската система за оповестяване при бедствия и аварии дадоха информация, че много от пациентите, постъпили в румънските болници, са стабилизирани и не се нуждаят от транспортиране в други държави. Не се знае кога ще дойдат. Не притесняваме румънските колеги. Заявили сме готовност да помогнем и да предоставим нашите лечебни бази за лечение на пострадалите граждани. Лечебните заведения са същите, за които говорихме - 7 места във ВМА-Варна, "Приогов" и Русе".

"Румънците казаха, че ще транспортират, евентуално, пациентите с хеликоптери, които ще как на летищата в София, Русе и Пловдив и оттам със санитарните автомобили на ЦСМП ще бъдат транспортирани до лечебните заведения", допълни Д-р Лучия Добрева.

Снимка: ФБ

Facebook коментари