Вторник, 03 Октомври 2023 г.

Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при експлозията в Румъния, но не и в силистренската болница

Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при експлозията в Румъния, но не и в силистренската болница

Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при експлозията в Румъния. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Христо Хинков, съобщи БТА.

Осигурени са специалисти, апаратура и леглова база, сформирани са екипите на спешна помощ, за да осигурят транспортирането им до болниците, каза още той. По думите му пострадалите може да бъдат транспортирани с хеликоптери, след като бъдат стабилизирани и състоянието им позволява да пътуват до България.

Седем от пострадалите могат да бъдат настанени във ВМА- Варна, шестима - в "Пирогов" и по двама в частни болници в Пловдив и в Русе. Всички пострадали са в тежко състояние, с над 50 на сто изгаряния, добави той.

Припомняме, че общо 58 души пострадаха при експлозии и пожар в станция за втечнен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия снощи, като от тях 43 са служители на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи, сочат данни на Инспектората за извънредни ситуации, цитирани от новинарския сайт Зиаре. Изданието уточнява, че осем души са пострадали при първата експлозия, а 50 - при втората.

Facebook коментари