Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Школата по китара в Дулово организира Месец на китарата

Школата по китара в Дулово организира Месец на китарата

Школата по китара към НЧ "Бялата лястовица – 2018" организира Месец на китарата, който ще се проведе от 1 до 21 септември.

По време на събитието, което има за цел да популяризира китарата като инструмент и да насърчи хората да се занимават с музика, ще се проведат следните активности:

* Отворени врати за уроците по китара – на 1 и 2 септември, между 10:30 и 12:00 часа, всеки желаещ ще може да присъства на един урок по китара и да види как се преподава и как протича обучението на учениците.

* Безплатен пробен урок по китара – на 8 и 9 септември, всеки желаещ ще може да запише безплатен пробен урок по китара. Местата са ограничени, затова е необходимо да се направи предварителна резервация на телефон 089 390 5059.

* Лекция с професионални китаристи – на 21 септември, от 16:00 ч. в Зала № 1 на Община Дулово, ще се проведе лекция с професионални китаристи. Гостите на събитието ще бъдат Йордан Йорданов (група "Фанданго") и Явор Деспотов, които ще споделят своите истории за началото на своята музикална кариера. Очакват се интересни разкази и живи музикални изпълнения.

* Концерт "Аз съм китарист" – на 21 септември, от 17:00 ч. в Зала № 1 на Община Дулово, ще се проведе концерт, в който ще участват учениците от Школата по китара, както и специалният гост Йордан Йорданов. Входът е свободен.

"Месецът на китарата е едно уникално събитие, което дава възможност на хората да се докоснат до магията на този красив инструмент. Надяваме се, че чрез тези активности ще успеем да популяризираме китарата като инструмент и да насърчим хората да се занимават с музика", заяви Светлозар Драгнев, ръководител на Школата по китара.

Facebook коментари