Събота, 20 Април 2024 г.

Село Ветрен ще посрещне 66-ата регата ТИД на 25 август

В силистренското село Ветрен на 25 август ще посрещнат лодките на 66-ата регата ТИД (Tour International Danubien - TID), съобщават от Община Силистра. Очакват се над 130 любители от Германия, Франция, Швейцария, Великобритания, Сърбия, Канада и България.

По традиция местните жители ще посрещнат туристите с два казана от по сто килограма рибена и бобена чорба. Посрещането във Ветрен вече е в историята на регатата и уморените в края ѝ гребци разказват легенди за вкусните добруджански гозби.

Туристическият поход по най-голямата европейска река тази година започна в края на юни в германския град Инголщат и ще приключи на 26 август при Силистра.

Международната регата ТИД е най-голямата в света туристическа гребна регата. Всяка година стартът ѝ е в края на юни от град Инголщат, Германия. Преминава за 74 дни през Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния, и е с дължина 2516 километра. Тази година България ще бъде домакин на последния етап на регатата в участъка Ново Село - Видин - Силистра.

Facebook коментари