Петък, 01 Март 2024 г.

Пуснаха движението за камиони през Дунав мост при Русе

Възобновиха движението за леки автомобили по Дунав мост при Русе. Това бе потвърдено в телефонен разговор между областния управител Данаил Ковачев и заместник-директора на Регионална дирекция "Гранична полиция" комисар Николай Неделчев. Движението на автомобилите се осъществява от около 09.30 часа само в едната лента, тъй като към момента текат ремонтни дейности по съоръжението. По-късно през деня ще бъде пуснат и тежкотоварния трафик.

Част от Дунав мост се скъса, обърна ТИР

Припомняме, че рано тази сутрин товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на моста. Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил се е завъртял и е блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Камионът вече е изтеглен, като разливът на гориво е почистен.

Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.
През следващата седмица се предвижда по-сериозен ремонт на моста, но графикът за дейностите ще бъде обявен при определяне на точен период за извършване на ремонта. Това обаче не е планираният голям ремонт на моста, при който ще има временно спиране на движението, състоящ се в подмяна на бетонните плочи. Заместник областният управител Георги Георгиев също е в постоянен контакт с компетентните институции. Осъществена е връзка и с Префектурата в Гюргево.

Facebook коментари