Петък, 01 Декември 2023 г.

5 години затвор за 35-годишен от дуловско село, извършвал грабежи и кражби

35-годишният Сейхан Р. Х, от с. Колобър, община Дулово ще изтърпи 5 години лишаване от свобода при строг режим, постанови Окръжен съд - Добрич, след като групира определените му наказания по 4 присъди, съобщиха от пресслужбата на съда.

През юли т.г. Сейхан бе осъден от Окръжен съд - Добрич на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим за три грабежа в с. Градница, община Тервел.

На 16 юни 2011 г. той е осъден от Районен съд - Силистра на 3 години лишаване от свобода за кражба.

На 27 ноември 2002 г. Сейхан Х. е бил признат за виновен от Районен съд - Исперих за кражба, извършена при условията на опасен рецидив през периода март - май 2000 г и осъден на 3 години и 6 месеца затвор. Преди това Районен съд - Дулово му е наложил наказание от 3 години лишаване от свобода за кражба, извършена при опасен рецидив.

Окръжен съд - Добрич разгледа предложението на добричката Окръжна прокуратура за групиране на наказанията по 4-те присъди и направеното искане определеното общо наказание да бъде увеличено с една втора. Съдът установи, че престъпленията, за които е осъден Сейхан Х. са тежки умишлени, всички са против собствеността и са направени при условията на опасен рецидив. Мястото на извършването им е в различни населени места, което води съда до извод за мащабна престъпна дейност.

Пресцентърът на Окръжен съд - Добрич уточнява, че през 1997 г. Военен съд - Варна, му е определил едно общо наказание по три присъди за отклоняване от военна служба, кражба и присвояване. Серхан Х. е изтърпял тогава 3 години лишаване от свобода

Определението на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.

Facebook коментари