Петък, 27 Ноември 2020 г.

Продължава полицейската акция за пияни шофьори в Силистренско

Най-много катастрофи стават през нощта, сочат анализите на Пътна полиция. В тъмната част от денонощието, само за седмица в Силистренска област станаха три поредни тежки катастрофи, при които загинаха 11 души. Заради зачестилите инциденти са прекратени отпуските на служителите на КАТ, а в района са в сила извънредни мерки за контрол по пътищата. Наш екип беше на нощно дежурство с пътните полицаи от Силистра.

Истински екшън се разигра около 1 часа след полунощ в един от кварталите на Силистра. Вместо да реагира на стоп палката и да спре за проверка водачът на тъмносиньо Волво рязко натисна газта и изчезна в странична уличка. След кратка гонитба патрулите го спипаха на паркинг пред
жилищен блок. Мъжът обаче нагло излъга, че току що бил слязъл до колата да вземе торба с домати. Отказа да бъде сниман и дори побягна от камерата.

За това, че избяга от проверката и за измерения почти 1 промил алкохол в кръвта нарушителят ще остане без книжка цяла година и ще плати 500 лева глоба. До 1000 лева санкция грози и този 21-годишен младеж, седнал зад волана на две бири и с отнета за алкохол книжка. Общо шестима водачи бяха хванати да шофират пили. Шофьорите, които спазват правилата обаче, са категорично за по-стриктен контрол.

информация на БНТ

Facebook коментари