Събота, 15 Юни 2024 г.

Парите и имотите на властта: Вижте какво декларираха силистренските депутати

Поглед към имотното и финансово състояние на силистренските политици. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество публикува доходите на властта, за които висшите държавници са длъжни да се отчитат. Какво притежават силистренските депутати стана ясно от декларациите им пред КПКОНПИ, които КВОРУМ провери.

Джевдет Чакъров е най-богатия от всички силистренски избраници. Той има 545 235 лева в банковата си сметка. Народният представител е декларирал на свое име офис и гараж в София, къща с двор, и офис в Асеновград. Депутатът от ДПС кара Шкода, производство 2014 година.

Стоян Георгиев от Продължаваме промяната може да се похвали с цял въздушен флот, в който влизат 8 самолета, 6 от които се водят на фирмата на съпругата му. Наземните превозни средства на негово име са СААБ 9-5 и Опел Мерива, съответно 2014 и 2016 година производство, съпругата му има Пежо 206 от 2008 година. Депутатът притежава апартамент и къща с двор в Силистра, а също къщи с дворове в две села – Айдемир и Кутловица. Притежава 102 декара ниви на територията на областта. Няма декларирани парични средства.

Ивелин Статев от ГЕРБ/СДС няма спестявания над 10 000 лв., които да декларира. Има три апартамента и три ателиета в Силистра, и къщи с дворове в селата Ценович и Господиново. Притежава и 88 декара ниви на територията на областта. Освен Мерцедес – Бенц през миналата година е станал собственик и на Фолксваген Таурег.

Вторият депутат от Силистра от ДПС Гюнер Ахмед е най-младият и най-малко имотен депутат от Силистренско. Той притежава 100 кв.м. апартамент в Силистра, закупен с ипотечен кредит. Съпругата му притежава 15 декара нива в Дуловско и две овощни градини, пак там с площ общо 4 декара. Шофира Шкода Суперб производство от 2016 година.

Facebook коментари