Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Невероятен обрат на България срещу Словакия, Мишо Калинов избухна с 24 точки и 5 тройки

Националният отбор на България U16 направи невероятен обрат от минус 22 точки и записа трета победа на Европейското първенство в Дивизия Б, след 89:78 над Словакия.

Така момчетата на Стойо Чолаков са с актив 3-0, имат един почивен ден и ще играят за първото място в групата срещу друг от силните отбори в нея - Швеция.

Нещата не изглеждаха добре за нашите момчета до последната част. Още в началото Словакия дръпна със серия от 10-0 и започна да се откъсва.

Двете части преди почивката бяха доста различни - в първата словаците се наложиха с 19:9, а втората също спечелиха с десет разлика, но с огромна резултатност - 35:25.

Преди паузата Словакия стигна и до аванс от 22 точки, който повтори и след подновяването на играта.

В третия период все пак България започна да наваксва изоставането си, съкрати го малко преди финалната десетка, в която вече на терена имаше само един отбор - нашият.

Момчетата ни показаха страхотен баскетбол в последната част, действаха много агресивно и в двете фази на играта и точно пет минути преди края изравниха до 74:74.

Оттам нещата бяха тотално във владение на България и след 31:6 в нея и игра до последната секунда с пълна концентрация, нашите момчета се поздравиха с победата.

Над 40% стрелба от всички зони, много сериозно присъствие в подкошието бяха ключът към обрата.

Калоян Балканджиев вкара 25 за победата, 24 добави Михаил Калинов от Доростол, който за 27:27 мин на терена вкара 5 тройки, направи 5 асистенции, открадна 3 топки и спечели една борба.

13 и 11 точки добавиха съответно Ивайло Скрински и Калоян Колев, вторият и със 7 борби и 7 асистенции.

Facebook коментари