Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Сребърни момичета! Но златни в сърцата ни! Девойките на ПМГ"Св. Климент Охридски" са вицешампиони на републиканското в Перник

ПМГ "Св. Климент Охридски"(Силистра) се изправи срещу момичетата от ГПЧЕ "Петър Богданов (Монтана) в тежка и оспорвана игра. Крайният резултат, който направи Монтана шампиони бе 59:48.
След финалните четири срещи, които се играха вчера, турнирът бе официално закрит, а отборите наградени с грамоти, топки, медали и купи. Наградите бяха раздадени от областния управител Иво Петров, народния представител Ирена Соколова, Радка Вълкова - представителка на българската асоциация Спорт за учащи и изпълнителния директор на УСК "Кракра" Надежда Стоицева.

Две от момичетата бяха отличени със специални награди. Награда за най-добър реализатор получи Габриела Костова от Бургас. Специалната награда на домакините - грамота и изображение на Кракра Пернишки получи Даяна Дякова от Силистра, която се раздаде за отбора си и реализира не едно попадение в коша на шампионите от Монтана.

Специална награда подарък и букет цветя получи и един от съдиите на първенството Манол Герушин за това, че прекратява съдийската си дейност. Наградата му бе поднесена от Надежда Стоицева.

Първенството бе организирано от МФВС, МОМН, Българска асоциация спорт за учащи, Община Перник и УСК "Кракра".

Крайното класиране на деветте най-добри отбора:

1. Монтана - ГПЧЕ Петър Богданов
2. Силистра - ПМГ Св. Климент Охридски
3. Вълчи дол - СОУ Васил Левски
4. Бургас - ГПНЕ Гьоте
5. Пловдив - ЕГ Иван Вазов
6. Стара Загора - Търговска гимназия Княз Симеон Търновски
7. София - Национална търговско-банкова гимназия
8. Перник - ГПЧЕ Симеон Радев
9. Севлиево - СОУ Васил Левски

Facebook коментари