Вторник, 28 Март 2023 г.

Браво момичета!!! Ученичките на СОУ "Н. Й. Вапцаров" със сребърните медали отборно в Сливен

Информация "КС"

Отборът на СОУ "Никола Вапцаров" завоюва второ място, купа и сребърни медали на Републиканския ученически турнир, провел се в Сливен от 3 до 3 юни.
В индивидуалното класиране Мария Стилиянова Данкова от ІХ-а клас завоюва златен медал на 400 метра гладко бягане, бронзов медал на 100 метра и сребърен медал с щафетата 4 х 100 метра.
Изабела Панайотова от VІІІ-а клас грабна бронза в дисциплината тласкане на гюлле.
Щафетата на момичетата в състав - Глория Василева - VІІІ-а клас, Виктория Тодорова - VІІІ-а клас, Ирина Иванова - ІХ-а и Мария Данкова от ІХ-а извоюва сребърните медали в конкуренция с отбори от 10 области на страната.

Представителите на Харманли при девойките и на Пловдив при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на финалните състезания по лека атлетика от Ученически игри’10 за 8-10 клас.
Втори места заеха съответно тимовете на Габрово при юношите и на Силистра при девойките. Бронзовите медали спечелиха отборите на Казанлък в мъжкото направление и на Ямбол в дамското.

Над 180 юноши и девойки от по 10 отбора от страната участваха във финалите в Сливен. На стадион "Хаджи Димитър" се представиха тимове от София, Варна, Габрово, Харманли, Русе, Бургас, Казанлък, Пазарджик, Козлодуй, Кюстендил, Силистра, Велико Търново, Монтана,Ямбол и домакините с отбори в двете групи, представители на ПМГ "Добри Чинтулов"-юноши и на Професионалната гимназия по икономика -девойки.

В два дни се определиха призьорите в дисциплините - 100 метра, скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м и 800 метра и в щафетните бягания на 4х100 метра. Силни изяви в първенството направиха елитните състезатели на страната в младшата възраст Георги Димитров от Пловдив и Галина Иванова от Харманли, които са с покрити нормативи и ще представят България в първите младежки олимпийски игри в Сингапур.

Сега в ученическите игри те бяха за пример и впечатлиха с постиженията си, както на скок височина, така и в спринтовите бягания. Освен тях с по две титли и няколко медала с различен отенък се поздравиха Александър Нилоков и Илияна Кънева от съставите на домакините, Денис Димитров от Монтана, Ивона Сураджиева от Харманли и Мария Данкова от Силистра.
За всички индивидуални и отборни победители бяха осигурени медали, грамоти, купи, екипировка и други материални награди, които връчиха двукратната световна и европейска шампионка на 100 метра с препятствия Светла Димитрова, Любомир Амиорков – представител на спортното министерство, областният управител на Сливен Марин Кавръков, както и други представители на местната власт и на регионалния инспекторат по образованието на Бургас.

Обидинени от една идея, всички ръководители на 20-те отбора участници въвфиналните състезания по лека атлетика в Сливен се подписаха под благодарствена декларация за перфектните условия, които им предложиха домакините, както за състезания, така и за почивка и развлечения. Декларацията ще бъде предадена в Министерството по физическо възпитание и спорт и в образователното министерство, както и в структурите на местното управление.

В три дни, всички 180 състезатели и техните ръководители и треньори бяха настанени в хотелски комплекс "Спорт палас" и се състезаваха на прекрасната спортна база, която предлага стадион "Хаджи Димитър"

Facebook коментари