Неделя, 16 Юни 2024 г.

Днес започна традиционният летен пленер по живопис в Тутракан

Днес започна традиционният летен пленер по живопис в Тутракан, съобщиха организаторите от местната община. Форумът ще е част от фестивала "Огненият Дунав" и ще бъде под мотото "Всичко тече, всичко се променя".

В пленера ще участват проф. Пламен Легкоступ и доц. Йордан Йорданов, преподаватели във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", доц. д-р Светозар Чилингиров от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски, Янко Янев от Габрово, Владимир Запрянов от София, Добрин Вътев от Бургас, Стефан Георгиев от Велико Търново.

Тази година ще се включат и възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към Общински център за извънучилищни дейности с ръководител Аурел Стоянов. Цяла седмица те ще имат възможност да рисуват рамо до рамо с изявените творци.

Всички творби от пленера ще бъдат подредени в изложба на 29 юли, когато е последната вечер на фестивала "Огненият Дунав".

Според правилата на проявата по една творба от всеки автор остава за градската галерия в Тутракан. По една картина получават и спонсорите на проявата.

Пленерът има за цел да обогати авторските търсения на участниците, както и да подпомогне контактите и общуването между български художници.

Facebook коментари