Понеделник, 15 Април 2024 г.

Самодейците от Ситово, спечелиха първите места във всички категории на Националния фолклорен фестивал "Рила фолк"

Самодейците от НЧ "Христо Смирненски"- село Ситово, спечелиха първите места във всички категории на Националния фолклорен фестивал "Рила фолк", разбираме от РЕКИЦ-Силистра.

Фестивалът се проведе на 15 и 16 юли 2023 г. в гр. Сапарева баня. В него участваха самодейни фолклорни колективи от цялата страна, които представиха автентични фолклорни изпълнения от различни региони на България.

Самодейците от НЧ "Христо Смирненски"- село Ситово, представиха автентични фолклорни изпълнения от региона на Добруджа. Те спечелиха първите места във всички категории: танци - първо място за ТС "Ситовци", хорови изпълнения - първо място за ЖФГ "Ситовски снахи", солисти - първо място за дует "Магия", второ място за Атанаска Ченева.

Хореографът на самодейците Стефан Станчев сподели: "Поредният покорен връх. Дойдохме да видим Рила и тя да ни види и се окичихме с първите места във всички категории. Благодарност към ръководството на НЧ Христо Смирненски в лицето на неговия председател Никола Георгиев и най-вече на самодейците към читалището."

Фестивалът "Рила фолк" е един от най-престижните фолклорни фестивали в България. Той се провежда всяка година в гр. Сапарева баня и се радва на голям интерес от страна на самодейни колективи от цялата страна. Фестивалът има за цел да популяризира българския фолклор и да съхрани традиционните български ценности.

Facebook коментари