Понеделник, 15 Април 2024 г.

Трето издание на Националния фолклорен фестивал "Магията Фолклор"

Третото издание на Националния фолклорен фестивал "Магията Фолклор" се проведе в с. Старо село, община Тутракан, на 22 юли 2023 г. Фестивалът се организира от община Тутракан и Народно читалище "Съзнание" – с. Старо село.

В фестивала участваха самодейни фолклорни колективи от цялата страна, които представиха автентични фолклорни изпълнения от различни региони на България. В програмата на фестивала бяха включени изпълнения на народни песни, танци и инструменти.

Фестивалът беше открит от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Той поздрави участниците в фестивала и им пожела успех. Кметът заяви, че фестивалът е възможност за популяризиране на българския фолклор и за съхраняване на традиционните български ценности.

Фестивалът "Магията Фолклор" беше много успешен. Той се радва на голям интерес от страна на жителите на община Тутракан и гостите на града. Фестивалът беше възможност за хората да се запознаят с българския фолклор и да се насладят на автентични изпълнения на народни песни, танци и инструменти.

Фестивалът "Магията Фолклор" е част от програмата на фестивала "Огнен Дунав", който се провежда всяка година в град Тутракан. Фестивалът "Огнен Дунав" е един от най-големите фестивали в България, който се провежда на брега на река Дунав. Фестивалът има за цел да популяризира Дунавския регион и да съхрани традициите и културата на Добруджа.

Facebook коментари