Сряда, 17 Април 2024 г.

Дуловчани взеха участие във Фестивала "Вечер на българската култура" в Дидим, Турция

Второ издание на Фестивала "Вечер на българската култура" в Дидим, Турция

На 12 юли 2023 г. в курортния град Дидим, Турция, се проведе второто издание на Фестивала "Вечер на българската култура". Фестивалът беше организиран от Джейлян Демирев и беше подкрепен от общината на Дидим, Българския културен център в Анталия и други български организации в Турция.

Във фестивала участваха фолклорни танцови групи, певци и инструменталисти от България и Турция. Специални гости бяха ДТС "Пендари" при НЧ "Бялата лястовица – 2018" от град Дулово , с ръководител Петя Стоянова, и малката певица Ивайла Свиленова, с ръководител Мирела Балджиева.

ДТС "Пендари" представи две от най-популярните български народни танци – Северняшки танц и Варненски танц. Танците бяха изпълнени с много емоция и заредиха публиката с усмивки и добро настроение. Малката певица Ивайла Свиленова изпълни няколко популярни български песни, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Фестивалът беше истински празник на българската култура и традиции. Той беше възможност за българите в Турция да се съберат и да се забавляват заедно, но беше и възможност за турците да се запознаят по-отблизо с българската култура.

Фестивалът беше много успешен и остави у всички участници и зрители незабравими спомени. Очакваме с нетърпение следващото издание на Фестивала "Вечер на българската култура" в Дидим!

Facebook коментари