Неделя, 26 Юни 2022 г.

Председателят на групата на Атака в Общински съвет – Силистра облагодетелствал сина си с 17 553 лева

Това стана ясно днес на дадената пресконференция от кмета Иво Андонов и неговия заместник Милен Пенчев. 17 553 лева са загубите на община Силистра от намалението на таксата за рекламна дейност. Те обвиниха общинския съветник Жеко Коев, че е в конфликт на интереси, след като е гласувал решение на Съвета, с което са били намалени с 40% таксите за рекламна дейност на територия на общината, с което материално е облагодетелствал сина си.
"Кворум Силистра" припомня, че с решение 1375 от 30.09.2010 г. по предложение на общинския съветник Живко Димов, от групата на "Атака", се намали таксата по Наредбата за рекламната дейност на територията на Община Силистра с 40%.
С това решение на Общински съвет - Силистра се спестяват на фирмата "Вел" ЕООД, собственост на Велико Жеков Коев и син на общинския съветник Жеко Колев - 17 553 лева, дължими такси на община Силистра, за периода 01.10.2010 – 25.07.2011г.
Представителите на общинска администрация заявиха, че ще сезират всички компетентните органи за конфликта на интереси.
Беше изнесена и информацията, че същата фирма е с последно предупреждение да узакони двата си незаконни билборда, намиращи се на територията на областния град и заплашиха, че ако това не стане те ще бъдат премахнати.

Facebook коментари