Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Разбиха банда в съседна на Силистра област, извършвала измами спрямо чужденци

Операцията е проведена с активното съдействие на служители на ГДЖСОБТ, под наблюдението на Софийска градска прокуратура

Действията са реализирани на 6 юли т.г. на територията на областите Разград и Хасково. Операцията е осъществена от служители на ГДБОП и ГДЖСОБТ по образувано досъдебно производство, наблюдавано от прокурор при Софийска градска прокуратура. То е образувано във връзка с постъпили достатъчно данни за дейността на организирана престъпна група, извършвала измами спрямо чужденци – предимно турски и немски граждани. Установено е, че от престъпната дейност групата е генерирала парични суми в особено големи размери, които са били влагани в движимо и недвижимо имущество.

В хода на операцията са извършени претърсвания на общо 24 адреса на територията на гр. Исперих, с. Ясеновец и гр. Свиленград, на леки автомобили и обиски на лица. Установени и иззети са множество мобилни телефони, СИМ карти, 2 видео записващи устройства, преносими компютри, записки и бележки, съотносими към осъществяваната престъпна дейност, множество платежни документи от офиси, осъществявали парични преводи на територията на страната и чужбина, парични средства в размер на 74320 лева и 3795 евро, както и около 200 грама златни накити. Проведени са множество разпити на лица, включително пред съдия.

За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани 17 лица на възраст от 19 до 70 годишна възраст.

На 7 юли 2023 г. в качеството на обвиняеми са привлечени трима от задържаните, като към момент им е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Снимки: МВР

Facebook коментари