Сряда, 06 Декември 2023 г.

Лечебни заведения "МЕДИКА" с кампания по време на Горещниците в област Силистра

За втора поредна година Лечебни заведения "МЕДИКА" ще проведат кампания "С отговорност към горещините" в 6 области. В инициативата са заложени безплатни консултации със специалисти кардиолози, измерване на кръвно налягане и провеждане на информационна кампания за запазване на добро здраве, предвид високите летни температури. На посетилите мобилните пунктове ще бъде подарена и бутилка минерална вода, за да се напомни колко важен е приема на течности през лятото.
Изнесените пунктове, които ще са в близост до гражданите ще са разположени по график в градовете на област Силистра:

- Силистра - 16.07.2023 г. (неделя) - 09:00-13:00 ч. – пл. "Свобода";

- Тутракан - 16.07.2023 г. (неделя) - 16:00-19:00 ч. - парк "Христо Ботев";

Инициативата ще се проведе с подкрепата на студенти от Факултет "Обществено здраве и здравни грижи" на Русенския университет "Ангел Кънчев".

Според народните вярвания от 15-ти юли започват "Горещниците" – трите най-топли дни в годината. Тези дни имат собствени имена. В различни региони на страната ги наричат Първи горещняк - Люта, Втори горещняк - Чуру̀та, Трети горещняк - Св. Марина Огнена. Продължителното излагане на слънце и топлина може да предизвика неразположение, дори при напълно здрави хора, а тези със сърдечно-съдови заболявания трябва да са особено внимателни. Като социално отговорна институция, Лечебни заведения "МЕДИКА" се стремят да напомнят, че редовните профилактични прегледи са от изключителна важност за избягвания на усложнения от различни заболявания и да дадат повод на гражданите да обръщат по-голямо внимание на здравето си.

Facebook коментари