Сряда, 06 Декември 2023 г.

В Гарван канят на 15-ото издание на "Фестивал на хляба"

Земеделска кооперация "16 декември", кметство - село Гарван, община Ситово, област Силистра, НЧ "Димитър Иванов Полянов - 1870", Клуб на инвалида и пенсионера "Надежда" канят жителите и гостите на село Гарван на 8 юли, събота да присъстват на 15-о издание "Фестивал на хляба", съобщава РЕКИЦ-Силистра.

9:30 часа до 10:30 часа - регистрация (ще се извършва в обособен кът – площад, село гарван). 11:00 часа – откриване на "Фестивал на хляба" . За участие в конкурса желаещите трябва саморъчно да са изработили тестено изделие, чиято направа е по рецепта от майки и баби.

Изискване е при регистрацията изделието да бъде опаковано (закрито), задължително придружено с пълна рецепта за направата му (продукти и начин на приготвяне). В 11:00 часа изделията ще бъдат изложени за оценяване по категории: пити, баници, солени изделия и сладки изкушения. Ккритериите за оценка са: вкусови качества, сложност на приготвяне, естетичен вид.

Предвиждат се предметни награди за първо, второ и трето място при всяка от категориите. На всеки участник ще бъде връчена грамота. Незаелите призови места участници ще получат поощрителни награди. Ще има гости и от Габровско - родственици на силистренските гарванци.

Facebook коментари