Сряда, 24 Юли 2024 г.

Ивелина Димова от НЧ "Доростол" на фолклорна проява в Швейцария

През последните години няколко силистренци - танцьори като Димитър Богданов и Иван Иванов, както и музикант като Велико Великов, но има и други, участваха в различни фолклорни прояви в Швейцария. Народната певица Ивелина Димова, ръководител на народния хор при АНТП "Силистра" към НЧ "Доростол", участва тези дни в провеждания от 2006 г. насам Международен фолклорен фестивал OBWALD, съобщава РЕКИЦ-Силистра.

Според сайта www.well-marked.com, откъдето е изаглавната снимка на материала тук, "Фестивалът се провежда в едно прекрасно планинско кътче от рая сред огромна горска местност в близост до град Гисвил и езерото "Сарнен" в кантон Обвалден. Тази година ръководителят на фестивала Роман Бричги бе поканил българска група, която да представи страната чрез различни фолклорни области от родопския, тракийския и шопския край". Разбира се, щом и Димова е там, има и участие на "Глас от Добруджа".

Българските фолклорни групи на фестивала: Хор "Емерига", част от който бе и Димова, Ансамбъл "Свирачи", Формация "Еподай" - в нея е и известният музикант Стоян Янкулов – Стунджи, познат от участието си в "Евровизия".

Отново по сайта, "В рекламните материали на фестивалапише, че тази година страната гост на OBWALD - става дума за България, идва от върховете на Стара планина, от необятността на Дунавската равнина, от бреговете на Черно море и от история и култура на няколко хиляди години!".

Facebook коментари