Неделя, 26 Май 2024 г.

Лекарите ще изчакат 72 часа за да са категорични за състоянието на пострадалото момиченце след вчерашния инцидент

Kметът Иво Андонов даде брифинг по повод снощния инцидент с падналия клон върху детската количка с малкото момиченце. Присъстваха и зам.-кмета Веско Андреев и д-р Даниела Костадинова.
Иво Андонов изказа своето съжаление за инцидента. Той заяви, че липата по никакъв начин не е показвала, че има изгнил клон.
Зам.-кмета Андреев заяви, че общината има сключен договор с фирма "ТАИ" от 22.11.2010г. за отсичане на опасните дървета на територията на общината. 383 дървета са определени за отстраняване след инвентаризация на целия дървесен парк - по видове и адреси. Като до момента от тях 320 са отсечени и има още 60 до края на годината, които трябва да се отсекат. Договора с фирма "ТАИ" е записан само ангажимента за отстраняване на дърветата.

Д-р Костадинова заяви, че детето е стабилизирано. Като към момента е установена фрактурата на базата на черепа, без контузия на мозъка и без травма на гръбначен мозък. Късен консулт със специалист от Варна извършен в 23.00 часа e потвърдил първоначалната диагноза, че не се налага оперативна намеса и трябва да се изчаква 72 часа след инцидента за да се определи състоянието на детето.
Детето е стресирано, но състоянието е стабилизирано. Бащата е с охлузвания, когато при опита да предпази детето от падащия клон е получил тези наранявания.

В същото време стана ясно, че фирма "ЕО.Н" е била поканена за разговор тази сутрин в 10.00 часа в общината за да се обсъди безразборното рязане на клони по трасето на кабелите на фирмата. Но за съжаление от фирмата не са се отзовали на поканата.

Facebook коментари