Петък, 19 Април 2024 г.

Силистренският театър излиза в лятна ваканция след представление с вход свободен

Общинската администрация в Силистра подарява всички жители и гости представлението на пиесата "Чудо", която е от репертоара на местния драматично-куклен театър.

Спектакълът с вход свободен е по повод празника на река Дунав и ще се изиграе на 29 юни /четвъртък/ от 19.00 часа в салона на театъра, бивш Куклен театър, уточняват от крайдунавската общинска администрация.

Автор на пиесата е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев, режисьор е Димо Димов, сценограф - Николай Нинов, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.

Преди това на същия ден - 29 юни, но от 18 часа, на малката сцена до шадравана в Дунавския парк в Силистра актьори от театъра ще зарадват малчуганите с детски игри и забавления.

От ръководството на ДКТ-Силистра уточняват, че това ще е последното представление на Храмът на Мелпомена в Силистра за сезон 2022/2023 година, след което екипът на театъра излиза в заслужен летен отдих.

"Уважаеми малки и големи зрители, ще ви очакваме отново през септември. На всички вас пожелавам весело лято и много усмивки", каза директорът на силистренския театър Златина Станева.

Facebook коментари