Неделя, 22 Май 2022 г.

Илия Добрев и Адриана Ангелова – хеттрик на хеттрика

Двойката по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова за трета поредна година изправи на крака три пъти зрителите на Държавното първенство по спортни танци при изпълнението на българския химн в тяхна чест.
От осми до десети юли в столичната зала "Христо Ботев" се проведе Държавното първенство по спортни танци. Силистренската двойка Илия Добрев и Адриана Ангелова за първа година се състезава в категорията Юноши младша възраст (юноши до 13 години). В тяхната възрастова група участваха над 20 състезателни двойки от цялата страна. И в трите състезателни дни международните съдии бяха очаровани от класата, която демонстрира силистренската двойка и безапелационно я поставяха на първо място. Всяка година във всяка възрастова група се присъждат по три шампионски титли – по латиноамерикански танци, по стандартни танци и в многобоя. Въпреки жестоката конкуренция в тяхната възрастова група, Илия и Адриана – спортисти №1 на Община Силистра за 2009 год. и за 2010 год., отново се наложиха над връстниците си и тези, които са с една година по-големи от тях. Така те доказаха, че упоритият труд, който полагат целогодишно, дава резултати и се възнаграждава. След като предходните две години те ставаха абсолютни шампиони в категорията Деца до 11 години, спечелвайки и трите шампионски титли в тази категория, тази година сториха същото в по-голямата категория, като в зала "Христо Ботев" този успех бе определен като "хеттрик на хеттрика". Така Илия и Адриана станаха носители вече на девет шампионски титли.
На стълбичката на победителите освен Илия и Адриана в трите състезателни дни се наредиха съответно:
на 08.07. в шампионата по латиноамерикански танци: на второ място – двойката Любослав Стоев и Мирослава Дойчева от КСТ "Гранд" – Хасково и на трето място – двойката Георг Киряков и Христиана Бургазлиева от КСТ "Бургас 1975" – Бургас;
на 09.07. в шампионата по стандартни танци: на второ място – двойката Георг Киряков и Христиана Бургазлиева от КСТ "Бургас 1975" – Бургас и на трето място – двойката Никола Вардев и Венцислава Бормалийски от КСТ "Импулс тийм" - Велинград;
и на 10.07. в многобоя: на второ място – отново двойката Георг Киряков и Христиана Бургазлиева от КСТ "Бургас 1975" – Бургас, а на трето място - Любослав Стоев и Мирослава Дойчева от КСТ "Гранд" – Хасково.

На снимката - Илия и Адриана след шампионската титла в многобоя и с треньора Калоян Иванов след шампионската титла в латиноамериканските танци.

Facebook коментари