Вторник, 21 Март 2023 г.

Сабанов и Пенчев в махленски спор. 96 000 лева от печалбата на "Синева" за ОФК "Доростол-2003"

Днешната извънредна сесия на Общински съвет – Силистра ще се запомни с единствената си точка в дневния ред - бъдещето на "Доростол" и махленските кавги между Председателя на Съвета Сабанов и зам.-кмета по финанси Пенчев.
На самата сесия присъстваха група фенове на отбора и футболисти с техния треньор – Георги Иванов – Геша.

В началото на заседанието думата взе зам. - кмета по финанси и президент на клуба - Милен Пенчев. Той иронично благодари на Сабанов за помощта му като зам.-председател в Управителния съвет на Доростол и за това, че е разпространил до медиите отчета на клуба. В същото време поиска ревизия от всички органи за да се види положението на клуба. "Защото аз, за разлика от някои хора, чийто първи работен ден в живота им е като общински съветници, съм се занимавал с финанси, защитавал съм отчети и много добре знам как се прави това." – подчерта в речта си Пенчев.
Президента на Доростол изнесе бюджетите и на други отбори в "Б" група, като подчерта огромната разлика между тях. "Работим на парче и това е факт. Но това са реалностите." завърши емоционалното си изказване общинският финансист. Стана ясно, че в момента те с Иво Андонов са подели акция да намерят от 20 силистренски фирми по 10 000 лева за Доростол.
Като "смешно изказване" определи думите му Председателя на общинският съвет Александър Сабанов. Според него от споменатите общини, издържащи отбори в професионалния футбол, нито една от тях няма бюджетен дефицит равен на 1/3 от бюджета си. "Добре, сега ви даваме 96 000 лева, те ще свършат бързо и след 1 месец пак ще искате пари, заради болните амбиции на един господин, който иска да е президент на футболния клуб и в крайна сметка едни 300 000 лева ще бъдат изхарчени." Отвърна на атаката Сабанов и попита Пенчев какво е правил 4 месеца като изпълняващ длъжността кмет и защо не е намерил спонсор досега. "Това е същото, ако тръгнеш с колата си за София и заредиш за 20 лева бензин." завърши накрая Сабанов.
Присъствалия на сесията кмет Иво Андонов, който утре се връща на работа след 6 месеца болнични, също се изказа в подкрепа на Пенчев и решението да се дадат пари на Доростол.
Думата поиска и треньорът на "Доростол" Георги Иванов-Геша. Съветниците му разрешиха и той сподели мнението си за състоянието на отбора. "Успяхме да създадем едно ядро от опитни футболисти, не го разбивайте!" призова той съветниците.
На края на продължилата повече от 2 часа сесия съветниците взеха решение да разпределят дивидента от печалбата на общинското предприятие "Синева" в размер на 96 000 лв – 100 % за община Силистра и да бъдат целево предназначени за издръжката на Доростол. За това предложения 20 гласуваха "За" и 6 се "Въздържаха" от 26 присъстващи съветника.

Facebook коментари