Понеделник, 15 Август 2022 г.

Тихомир Борачев: "Аз ще управлявам финансите сам, без заместник кмет"

На дадената днес пресконференция в офиса на БСП – Силистра, с участието на Антон Кутев - народен представител от Коалиция за България, Нели Стоилова – председател на Общинския съвет на БСП – Силистра беше представен кандидат кмета на БСП за община Силистра - Тихомир Борачев.
Червеният депутат мотивира избора на местната структура на БСП с желанието на партията да се продължи всичко хубаво направено до момента в Силистра и внасянето на повече динамика в икономическата сфера. Предложената кандидатура е трябвало да привлече гласове от широк спектър избиратели, а не само строго партийни.

Председателя на Общинския съвет на БСП – Нели Стоилова обобщи решенията от проведената в събота партийна конференция. В община Силистра се предлагат следните кандидат кметове в съответните населени места:
Гинка Кърова (безпартийна, висшист – магистър от ХТИ-София) – Айдемир (в момента секретар на кметството), Спаска Димитрова – Калипетрово (магистър по маркетинг от УНСС-София, в момента техн. секретар на кметството); Янка Колева – Проф. Иширково (учител). БСП подкрепя по формулата "независими кандидати" Костадин Иванов – Бабук, Мемду Али – Йорданово, Павлина Йорданова – Смилец и Георги Иванов – Сребърна – всички настоящи кметове. В Брадвари все още няма издигнат кмет.
Определена е и листа за общински съветници в състав от 51 кандидата. Бяха огласени първите 12 в нея:
Н. Стоилова, Н. Бобчева, Зл. Радушева, Г. Кирилилов, Св. Великова, В. Цончева, Д. Генов, Г. Балушев, Й. Георгиев, М. Михайлов, Г. Атанасов, В. Емилова.
Кандидат кмета на БСП Тихомир Борачев благодари за номинацията на червената партия. Заяви, че няма да бъде представител на статуквото, въпреки че няма програма все още сподели няколко опорни точки в нея:
Затягане на финансовата дисциплина в общината и предоговаряне на натрупаните кредити. Засилване на контрола върху почистването, специално ще се обърне внимание на Дунавската градина, като целта е възстановяването на летния театър. Електронна стена с съобщения за най-важните неща случващи се в общината. Създаване на 2-3 центъра с безплатна безжична интернет връзка. Обучение на IT технологии в общинските училища.
На въпрос колко заместник кмета ще привлече в екипа си, ако спечели изборите, той отговори, че според него 5-ма са много, а 1 е малко.
"Аз ще управлявам финансите сам, без заместник кмет" беше категоричен Тихомир Борачев.

На областно ниво са вече известни почти всички кандидат общински кметове на БСП. За Тутракан това е Иван Недев, за Алфатар – където има коалиция с НДСВ е Тодор Динков, в Главиница – Йорданка Милчева, Дулово – няма издигната кандидатура, а събранието в Ситово е тази вечер.

Facebook коментари