Понеделник, 15 Август 2022 г.

Инженер Тихомир Борачев е кандидата за кмет на Силистра на БСП

На заседание днес конференцията на общинската организация на БСП-Силистра номинира своя кандидат за кмет на града инж. Тихомир Борачев.
Утвърдени бяха издигнатите и подкрепяните от БСП кандидати за кметове на селата в общината и листата на общинските съветници.
На конференцията бяха номинирани за участие в президентската надпревара Пламен Орешарски, Петър Корумбашев, Ивайло Калфин, Меглена Плугчиева, Янаки Стоилов и Меглена Кунева.
В приетата от конференцията резолюция като основни трудности за Силистренската община са изведени продължаващото намаляване на държавните трансфери, проблемите със събираемостта на данъците и свитият пазар за общинска собственост.
"Трябва да разширим твърдия си електорат от 3000 гласа, целта е на изборите да спечелим поне 10 000 гласа" заяви пред 105-те делегата на конференцията общинския лидер Нели Стилова
В конференцията участва и секретарят на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и народен представител от Силистренско Антон Кутев.
Петдесет и седем годишният инженер Тихомир Борачев е изпълнителен директор на фирма "Лесилмаш 98" и не партиен член. На парламентарните избори през 2009 година бе на 7-мо място в листата на НДСВ.

Facebook коментари