Четвъртък, 25 Април 2024 г.

Последно прощално сбогом с изключителния музикант и човек Стоян Дечев

В четвъртък, на 15.06.2023 г., ще се състои погребение на един от най-възхитителните и талантливи български акордеонисти - Стоян Дечев. Смъртта на този изящен музикант и ръководител на фолклорни и певчески състави е тежък удар за цялата музикална общност и феновете му. Стоян Дечев бе солист на Българското национално радио и Българската национална телевизия, и се отличаваше с въздействащия си талант и неподражаем стил на свирене.

Стоян Дечев бе не само изключителен музикант, но и общителен и позитивен човек, който се радваше на приятелството и общуването с другите. Той беше познат със своята милостивост и благодатна душа. През 2013 година, Общинският съвет на Силистра му връчи най-големия знак на възхищение и благодарност - титлата "Почетен гражданин на град Силистра". Това признание бе дадено на Стоян Дечев за неговия значим принос за съхраняване и популяризиране на народното песенно творчество в Община Силистра.

Поклонението ще се състои в Дома на покойника - Гробищен парк, в четвъртък, на 15.06.2023 г., от 10:30 до 12:30 часа. Всички, които са били вдъхновени от музиката и изявите на Стоян Дечев, са поканени да отдадат последно почитание на този велик музикант и да се присъединят към тъжния момент на раздялата.

Стоян Дечев ни напусна, но след оставеното от него наследство, музиката ще продължи да откроява в сърцата на много поколения. Неговите изпълнения, неповторим стил и прекрасни мелодии ще останат вечни спомени за неговата изключителна музикална кариера. Неговите изяви на сцената бяха винаги превъзходни и незабравими, оставяйки дълбоко впечатление в сърцата на публиката.

Стоян Дечев ще бъде запомнен не само като изключителен акордеонист, но и като вдъхновител и наставник за много млади музиканти. Той бе предан на задачата да съхранява и популяризира българското фолклорно наследство, подкрепяйки и ръководейки фолклорни и певчески състави.

Светът на музиката загуби един талантлив и почитан артист, но спомените за Стоян Дечев ще продължат да ни носят утеха и радост. Нека запазим неговата уникална музикална поезия в сърцата си и да я споделяме с другите, за да продължи да събужда емоции и да създава връзки между хората.

Facebook коментари