Вторник, 03 Октомври 2023 г.

Сигнал за насилие: 30-годишен мъж е пребит от полицаи в Силистра

С КВОРУМ се свърза Неджмедин Мехмед, който пожела да разкаже за полицейско насилие упражнено от служители на РУ-Силистра върху сина му, който не изпълнил полицейско разпореждане, да спре веднага на стоп палка.

"Тази сутрин в 7.15 часа в къщи се прибра сина ми Ерсун с обезобразено лице. Попитах го: "Какво стана, какво се случи?" Каза ми, че полицаите са го набили. След това се обадих на тел. 112 и дойдоха две коли пред блока. Помолих ги да ни придружат до бърза помощ, но те отказаха, след което сами отидохме до болницата, където той бе приет в Хирургично отделение и в момента е там, защото лекарите искат да е под непрекъснато наблюдение следващите 24 часа."

Според думите на Неджмедин Мехмед случката се разиграва около 4 часа тази сутрин в района на известното силистренско заведение "Версай".

Четири полицейски патрулки са последвали колата на 30-годишния Ерсун, след като той отказал да спре веднага на стоп палка в района на "Валентина".

Малко по-късно той спира автомобила на знак "Стоп", а полицаите го вадят от колата. Свалят го на земята и почват да го бият. След като виждат, че кърви обилно са му дали вода да се измие. След това Ерсун загубил съзнание. След тръгването на полицаите момчето стои близо 3 часа сам в колата, явно неадекватен, след което се прибира в къщи.

Г-н Мехмед изрази своето недоумение и болка, като коментира, че не може да разбере такова безчовечно отношение.

"Взета му проба за алкохол и дрога, след което го оставят. Ако е виновен защо не са го прибрали в полицейския участък или поне да го закарат до болницата?", пита бащата на Ерсун.

"Това за мен е много нехуманно отношение. Не мога да ви опиша как се чувстваме с майка му, в шок сме!"

Официална информация от полицията все още няма.

Facebook коментари