Събота, 02 Март 2024 г.

Историческо завръщане на финалите на Държавното първенство в Силистра

Силистра се готви да посрещне финалите на Държавното първенство по баскетбол след повече от половин век.

След като през 70-те години на миналия век градът е бил домакин на републиканските финали, тази година Силистра отново ще бъде център на българския баскетбол.

Българската федерация по баскетбол обяви, че финалите за момчета до 13 години ще се проведат в крайдунавския град.

Ръководството на БК "Доростол" заслужават похвала за успешната им работа, която доведе до връщането на финалите в Силистра след толкова години. Техният ангажимент и посветеност са отразени в добрата форма и успехите на отборите им. Това е доказателство, че с правилното ръководство и подкрепа местните спортни клубове могат да постигнат големи постижения.

Мачовете ще се играят в зала "Дръстър" и ще започнат на 18-и юни, продължавайки до 20-и юни. Зрелищните сблъсъци между младите таланти ще предоставят възможност на публиката да се наслади на висококачествена баскетболна игра и да подкрепи своите любими отбори.

За битката за медалите в турнира са се класирали осем отбора - Академик Пловдив, Черно море Тича, Вълци Разград, БУБА Баскетбол, Балкан, Берое, Доростол и Шампион 2006. Тези отбори ще се изправят един срещу друг в четвъртфиналните мачове.

Програмата на първия ден на финалите, 18-и юни, включва следните срещи:

Академик Бултекс 99 срещу ЧМ Тича, с начален час 13:00 часа.
Вълци срещу Буба Баскетбол, с начален час 15:00 часа.
Балкан срещу Берое, с начален час 17:00 часа.
Доростол срещу Шампион 2006, с начален час 19:00 часа.


Тези мачове обещават напрежение и емоции, като всеки отбор ще се бори с всички сили да достигне полуфиналите и да се приближи до желаната титла. Феновете на баскетбола в Силистра и гостите на града ще имат възможността да се насладят на невероятната атмосфера и да подкрепят своите отбори.

Финалите на Държавното първенство за момчета до 13 години в Силистра със сигурност ще съберат много фенове на баскетбола от цялата страна. Вълнуващите мачове и силната конкуренция ще предоставят на зрителите незабравими спортни преживявания.

Тези млади спортисти са бъдещето на баскетбола в България и наблюдаването на техните умения и развитие ще е истинско удоволствие.

Facebook коментари