Събота, 15 Юни 2024 г.

Областният управител на Силистра уважи юбилейния концерт "50 години на Ансамбъл Добруджа"

Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев бе сред представителите на институции, уважили с присъствие юбилейния концерт "50 години на Ансамбъл "Добруджа - град Силистра", проведен на 5 юни т.г. в салона на Драматичен театър.

В специален поздравителен адрес до участниците той заяви: "УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ ПОКОЛЕНИЯ, в продължение на половин век Вие създавахте традиции в рамките на формация, показала на цяла Европа, а и по други континенти най-доброто от добруджанския в частност и като цяло от българския танц. Във Ваше лице България и Крайдунавска Добруджа имаха своя културен посланик. Ваша е и голямата заслуга светът да разпознава народното ни творчество, което е в основата на родния ни фолклор. Пожелавам Ви с днешната сценична проява на практика да направите един своеобразен поклон пред себе си и пред всички, които в изминалото време са отдали време, сили и чувства, за да превръщат всеки път програмата на ансамбъла в запомнящо се изкуство!
Честит юбилей!".

В отделен план са поздравителните адреси на представителя на държавната власт в областта до Симеон Симеонов - основател на ансамбъла в Земеделски техникум - Силистра, впоследствие хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител, както и до настоящия ръководител на формацията Димитър Джамбазов, подготвил 90-минутния спектакъл с водещ народната певица Цветанка Морарова, посетен от над 500 души публика.

Facebook коментари