Вторник, 03 Октомври 2023 г.

Филиал Силистра участва в VII-то Младежко иновативно ЕКСПО

На 05 юни 2023 г., под егидата на министъра на образованието и науката - проф. д-р Сашо Пенов, в Русенския университет "Ангел Кънчев"се проведе VII-то Младежко иновативно ЕКСПО.

Инициатори са академичното ръководство и Студентският съвет на Русенския университет, съорганизатор е фондация "Еврика", а партньор – "Асоциация на индустриалния капитал в България".

В събитието се включиха студенти, ученици, младежи, представители на бизнеса и публичните институции, преподаватели и гости на университета. На 50 щанда бяха представени иновативни продукти на ученически и студентски формации от България, Молдова, Украйна, Франция, Грузия, Испания, Малайзия.

На 05 юни - Световен ден на околната среда, студенти и преподаватели от учебно-изследователската лаборатория "Културно-историческо наследство" към Филиал Силистра се включиха в VII-то Младежко иновативно ЕКСПО с авторски филм, създаден по повод 75 години Биосферен резерват Сребърна; 40 години Биосферен резерват Сребърна в списъка на паметниците на културното наследство и природните забележителности на ЮНЕСКО; 40 години от създаването на природонаучен музей "Сребърна".

Facebook коментари