Вторник, 03 Октомври 2023 г.

Празникът на село Дичево бе увенчан от мотокрос с международно участие

Празникът на село Дичево бе истинско наслаждение за очите и душите на всички присъстващи. Това малко, но красиво село в община Главиница се превърна в център на веселие и радост през тези дни.

На празника присъстваха високопоставени гости като доц. д-р Джевдет Чакъров и Гюнер Ахмед, народни представители от ДПС област Силистра, инж. Сезгин Галиб, областен председател на ДПС Силистра, Нехат Канаратов, общински председател на община Тутракан, и Севджан Адем, заместник-кмет на община Ситово.

От МДПС присъстваха Айваз Чакър, общински председател на Дулово, Джунеид Мюмюн, областен председател на МДПС, заместници на кметове и кметове на населени места от община Главиница.

Празничната програма включваше изпълнения на самодейци от различни селища, включително Дичево, Главиница, Черногор, Зафирово, Суходол, Русе и други.

Най-голямото събитие на празника беше 10-то юбилейно издание на "Мотокрос - Дичево'2023". Тази година състезанието придоби международен характер, като участие взеха състезатели от България, Румъния и Германия.

Откриването на мотокроса бе осъществено от кмета на Община Главиница, Неждет Джевдет, който изрази благодарност към кмета на село Дичево, Ахмед Ведат, и към Общинското предприятие за перфектната организация на състезанието.

Състезанието се проведе в няколко класа - клас 50, клас 65, клас 125/250 и клас 450. За първи път беше включен и клас "Фреза", който представи ново предизвикателство за участниците и зрителите.

След напрегнатите маншове на мотокроса, на сцената бе проведена церемония по награждаването на победителите. В отделните класове бяха връчени купи, парични награди и шампанско на призовите тройки.

В клас 50 първото място си осигури Лука Малин от Румъния, следван от Туче Айредин от Главиница, която показа изключителна настойчивост, и на трето място се нареди Александър Василев.

В клас 65 първи финишира Дженсур Ешреф, на второ място се класира румънецът Диахону Константин Аян, а на трето място остана Паску Едуард Прахвя, също от Румъния.

В клас 125/250 първи бе Пенко Пенев, втори - Преслав Василев, а трети - Николай Петков.

В клас 450 първото място си взе Красимир Шиков, който се състезаваше за село Дичево, на второ място остана Виктор Кръстев, а на трето - Динко Коянов.

В клас "Фреза" първи финишира тандемът Исмаил Бейзат - Недрет Неждет, втори бяха Ахмед Рамадан - Екрем Бейтула, а трети - Семин Джанаи - Стелиян Белчев.

На всички останали участници бяха връчени медали за участие и принос към развитието на мотокроса.

Кметът на Община Главиница, Неждет Джевдет, благодари на всички състезатели за тяхната участие на публиката за подкрепата им. Той закри тазгодишното издание на мотокроса и изрази надежда, че това събитие ще продължи да радва и забавлява.

Facebook коментари