Понеделник, 15 Юли 2024 г.

ФК "Добруджа" - Ситово е новият шампион по футбол на област Силистра 2022/23

Днес на стадион "Доростол" в град Силистра се събраха футболните ентусиасти от цялата област за да видят финала на Областното първенство по футбол.

О 17:30 часа, мъжките отбори на ФК "Добруджа" от село Ситово и ФК "Дулово - 2006" от град Дулово влязоха за битката за първото място.

Дуловчани започнаха по-активно двубоя и успяха да поведат в резултата още в 16-та мин. Ситовци постепенно изравниха играта и започнаха все повече да застрашават противниковата врата. Така се стигна до 32 мин., когато след нарушения в наказателното поле на Дулово, Добруджа изравни за 1:1.

През второто полувреме двата тима бяха концентрирани в дефазивен план и полувремето не изобилстваше от голови положения. В редовното време победител не бе излъчен и по правилата се трябваше да изпълнят дузпи.

От 10 опита от бялата точка бяха вкарани 9 гола, като първото изпълнение се оказа решаващо за определяне на шампиона, то бе спасено от вратаря на Добруджа, които победиха с крайното 1:1 (5:4).

Шампионите на Областното футболно първенство сезон 2022/23 ФК "Добруджа" вдигнаха купата и получиха медалите си от Областния председател на БФС Георги Нарлев пред погледа на кмета на Община Ситово Сезгин Алиибрям.

Бяха раздадени следните индивидуални награди: Ивелин Василев – най-полезен състезател и Сонер Хюсеин – голмайстор на първенството и двамата от Дулово.

Тимът на ФК "Светкавица – 1967" спечели наградата за спортсменство, като тима с най-малко получени картони.

Facebook коментари