Сряда, 06 Декември 2023 г.

Трагичното самоубийство на възрастна докторка разтърси Силистра

Скочила от третия етаж на жилищна сграда, докторката остави печал и въпроси за мотивите си

В Силистра, обществото е потресено от трагичното самоубийство на възрастна 68-годишна самотно живееща докторка. Жената, чието име не е известно, скочи от третия етаж на жилищна сграда вечерта на 29 май, оставяйки зад себе си въпроси и скръб.

Причините довели до това трагично решение, остават неизвестни. Тялото на жената е открито около 23.00 часа от случайно минаващ покрай сградата свидетел, който се обажда на тел 112.

Жена падна от тераса в Силистра и почина

От полицията съобщиха, че е образувано досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата по случая, с цел да разберат дали има допълнителни фактори, които са спомогнали за този необясним акт на отчаяние.

Самоубийството на докторката повдига сериозни въпроси за важността на психическото здраве и подкрепата за хора, които се сблъскват със самота и лични проблеми.

Важно е да се премахнат стигмите, свързани с психичното здраве и самоубийствата, и да се насърчава отворен диалог в обществото. Това ще помогне на хората да се чувстват по-свободни да споделят своите емоции и да търсят подкрепа от близките си и професионалните служби.

Самоубийството на възрастна самотно живееща докторка е трагично напомняне за необходимостта от ангажираност и грижа към хората в нашето общество. Трябва да работим заедно, за да създадем сигурна и подкрепяща среда, в която никой не се чувства самотен и отчаян.

Facebook коментари