Вторник, 03 Октомври 2023 г.

Благотворителен маратон в Силистра събра средства за закупуване на нови книги

Благотворителен маратон в Силистра събра средства за закупуване на нови книги в местната библиотека. Под мотото "Чрез спорт към знание" над 230 души тичаха в Дунавския парк, за да подкрепят инициативата.

Всяка завършена обиколка от 400 м в парка се финансира с 1 лев от партньорите на проявата, а със събраните средства ще бъдат купени нови книги за читателите на Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра.

В благотворителния маратон се включиха деца и възрастни, майки с бебешки колички, които направиха общо 3685 обиколки, което е рекорд от всички издания на инициативата.

Най-младият регистриран участник в маратона е бебе на 1 година и 6 месеца, а най–възрастният - на 95 години.

"Този маратон се превърна в лична кауза. Провеждам го, защото искаме да покажем на хората, че с минимални усилия от тяхна страна, те могат да допринесат за една голяма кауза. Много мотивиращо е да виждам как след всяко участие децата се запознават с библиотеката и нейната функция, заобичват и спорта и продължават да спортуват", каза за БТА организаторът на проявата Александър Тодоров.

Тази година освен в Силистра маратонът "Чрез спорт към знание" ще се проведе в Добрич, Русе и Бяла. Досега благодарение на инициативата са закупени близо 2000 книги.

Facebook коментари