Понеделник, 17 Юни 2024 г.

Най-голямото силистренско село празнува на 4 юни

Айдемир е най-голямото село в Област Силистра. Всяка година на празника по църковния календар – Св. преподобни Наум Охридски. Св. мъченик Пин (Бисер). Св. свещеномъченик Методий, епископ Патарски, Петдесетница, Света Троица (подвижен) се отбелязва традиционно сборът на селото, който тази година е на 4 юни.

Празника се отбелязва с много настроение на централния площад на селото и в Храм "Света Троица" - с. Айдемир - Храмов празник "Петдесетница" - Света литургия, след което се отслужва водосвет и се раздава курбан за здраве на миряните.

В поредна година от читалище "Родолюбие-2006" заедно с подкрепата на Община Силистра, Кметство Айдемир и много приятели указали подкрепа, ще се постарае да зарадва всички жители и гости на празничния ден и богата фолклорна програма.

С участието на АНПТ "СИЛИСТРА" гл. худ. ръководител - Тихомир Лефтеров, Гайдарска група при "Музикална школа Великов" с рък. Велико Великов, Десислава Жекова и Никол Николаева - ученички на Ивелина Димова, народната певица Глория Георгиева и със специалното участие на детски и младежки танцов състав, детска фолклорна група при НЧ "Родолюбие-2006" - с. Айдемир,орк. "Извор" гр. Добрич и народната певица Ивелина Димова носител на званието "Глас от Добруджа".

Facebook коментари